Välj en sida

Regionala kontaktpersoner

Svensk Lantmat är indelat i 5 regioner: Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr. I dessa regioner finns lokalföreningar eller kontaktpersoner. Aktiviteten i de olika regionerna varierar.

Kontaktpersonernas uppgift är att fungera som länk mellan riksföreningen och regionen. Kontaktpersonen kan ofta fungera som styrelsen förlängda arm och vara en resurs/kontakt på ett lokalt plan.

Svensk Lantmat medlemmar har kostnadsfri hjälp med livsmedelshygien och märknings frågor genom vår resursperson Per Nilsson. Läs mer under bilden med Per.

Syd - Thord Nilsson

Syd - Thord Nilsson

Varalövs Gårdsbutik
t.varalov@gmail.com   070-324 40 19
Thord och Carina har Varalövs Gårdsbutik i Ängelholm, Skåne. De har potatis (ca 20 sorter), grönsaker och gårdsbutik samt produkter från eget kök.
Väst - Ann-Britt Nordenham

Väst - Ann-Britt Nordenham

Bärby Självplock
berby@plocka.nu   0706-69 96 10
Hon har Bärby Självplock tillsammans med Bernhard nära Göteborg. De har odling av bär, grönsaker och rotfrukter. Bäry erbjuder sjölvplock och har gårdsbutik. 
Öst - Anna Mathers

Öst - Anna Mathers

Överstekvarn Chili Gotland
info@chiligotland.se    070-769 57 95
Anna och maken Gary har Överstekvarn Chili Gotland. I växthustunnlar odlas chili. Produkter som framställs är exempelvis chilisås, chilisalt, senap och dressing.
Mitt - Erika Larsson

Mitt - Erika Larsson

Julita Rapsolja
info@julitarapsolja    070-791 02 52
Erica är en pratglad kvinna som gör kallpressad rapsolja, även smaksatt. Familjen har också en golfbana med gårdsbutik
Norr - Maria Nilsson

Norr - Maria Nilsson

Alterhedens Rabarberi
alterhedens@gmail.com   070-622 41 97
Maria har AlterHedens Rabarberi och Gårdsbutik i Piteå. Hon och maken Tord vidareförädlar ett stort urval av delikatesser som säljs till återförsäljare. Gårdsbutik med aktiviteter.
Resursperson - Per Nillsson

Resursperson - Per Nillsson

Profox
Resurs för hygien och regler Han hjälper till med frågor som gäller lagstiftning, livsmedelssäkerhet, HACCP, mikrobiologi m.m.