MATKULTUR OCH TRYGGHET

Svensk Lantmat är mat som är producerad runt om i vårt avlånga land. 

Bakom beredning finns ofta en långvarig matkultur och tradition som ger dig som konsument en trygghet. 

Av gårdens eller bygdens råvaror tillverkas det mat, ofta med geografiska specialiteter. Det kan t.ex. vara spettekaka, tunnbröd, salmbärssylt, kräftor och mycket annat.Svensk Lantmat = Svensk mat

Svensk Lantmat är ett kvalitetsbegrepp för småskalig produktion av livsmedel. Tillverkningen sker i Sverige. Råvarorna kommer i de flesta fall från den egna gården eller bygden. Det kan också vara en vara nischprodukt som görs exempelvis choklad, bröd.

Det innebär att Du som köper Svensk Lantmat kan härleda produkternas ursprung hela vägen från råvara till färdig produkt.

“Mat direkt från gården” Svensk Lantmat

Svensk Lantmat vänder sig till dig som önskar köpa mat direkt från tillverkaren, odlaren, fiskaren eller uppfödaren.

Oavsett om Du gör storinköp direkt från bygdens gårdar eller är turist som vill upptäcka Svensk matkultur, finner Du ett rikt urval av både basmat, delikatesser och geografiska läckerheter hos deltagande gårdar i Svensk Lantmat.

Upptäck Lantmat gårdar

En utflykt till Lantmat-gårdar ger mer än välfyllda matkassar. På köpet får du personliga kontakter med landsbygdens företagare och sköna naturupplevelser. På många av gårdarna finns också olika aktiviteter för såväl gammal som ung.

Kulinarisk Svensk Lantmat resa

Med Svensk Lantmat erbjuder vi en kulinarisk resa genom Sverige!
Många av gårdarna vårdar vårt matkulturella arv. Andra gårdar skapar nya spännande maträtter och produkter.

Svensk Lantmat till handeln

Många av gårdarna säljer också sina produkter till handeln. Det kan vara ett bassortiment som lämpar sig väl för lokala livsmedelsbutiker eller geografiska specialiteter till delikatessbutiker och inte minst till andra Gårdsbutiker.